Enllaços de interès

En aquesta secció trobareu una sèrie de links d’interès per aprofundir més en el món dels volcans i el vulcanisme actiu actual. Hi podeu trobar des de mapes interactius amb els volcans que es troben en erupció ara mateix, a webs que recopilen tota la informació disponible de bona part dels volcans actius del món, així com galeries de fotos i vídeos.

Mapa interactiu dels volcans actius i dels terratrèmols recents a tot el món

En aquesta web podeu trobar un mapa del món amb els terratrèmols que han tingut lloc recentment i els volcans que estan actius en aquest moment. Els volcans estan acolorits en funció del nivell d’activitat: grocs pels que presenten signes d’estar preparant-se per a una erupció (unrest), taronja pels que estan en alerta d’erupció o presenten poca activitat, i vermell pels que estan en plena erupció. I per descomptat, no dubteu a explorar la resta de la pàgina web, hi ha moltíssima informació sobre volcans!

Global Volcanism Program

En aquesta completíssima pàgina web podreu trobar informació de tots els volcans del món. Forma part del projecte Global Volcanism Program (GVP) de l’Smithsonian Institution. El seu objectiu és documentar en una sola pàgina web tota la informació disponible sobre l’activitat volcànica global (tant passada com actual). Hi pots trobar, entre altres coses, butlletins setmanals amb la informació de totes les erupcions en curs, informació detallada de tots els volcans de la base de dades i informació general sobre el vulcanisme global.