Lectures recomenades

Si vols continuar submergint-te en el món dels volcans, aquí trobaràs llibres relacionats amb els volcans i la vulcanologia. Cada enllaç compta amb una breu descripció sobre el llibre perquè escullis el que més t’agradi i s’ajusti millor al nivell que estàs buscant.

La Terra, un planeta inquiet - Meritxell Aulinas, Guillem Gisbert, María Ortuño

Sinopsi: Al llarg de generacions contemplem el mateix paisatge. Muntanyes, valls i planes se’ns presenten com una realitat estàtica en què vivim. Tanmateix, de tant en tant ens adonem que aquesta realitat potser no és tan estable com sembla: els terratrèmols i les erupcions volcàniques posen en evidència que el nostre planeta és extraordinàriament dinàmic. Davant d’aquests fenòmens ens preguntem: es poden preveure? Com ​​s’estudien? És possible mitigar-ne els efectes i conviure-hi tranquil·lament? Aquest llibre ens acosta al batec d’un planeta inquiet. En un viatge a través del temps i de l’espai —des de l’origen del sistema solar fins a l’actualitat, des del cinturó de foc del Pacífic fins al nostre entorn—, exposa els coneixements que tenim avui sobre volcans i terratrèmols. I ho fa de manera tan clara i àgil que el lector quedarà immers en una narració que us descobrirà un món sempre en moviment.

Link: http://www.edicions.ub.edu/ficha.aspx?cod=08200

La Terra, un planeta inquiet

Los volcanes (¿Qué sabemos de?) - Joan Martí Molist

Sinopsi: Els volcans són una de les manifestacions geològiques més atraients del nostre planeta i representen, juntament amb els terratrèmols, una forma espectacular d’alliberament de la seva energia interior. La fascinació que exerceixen sobre nosaltres és deguda a la majestuositat d’alguns d’ells, a l’enigmàtic del seu funcionament ia l’elevat poder destructiu que mostren a través d’una gran varietat d’erupcions, moltes de les quals poden tenir conseqüències globals. Aquest llibre explica els principals aspectes que en controlen l’origen, la dinàmica eruptiva i el risc que representen per a la societat i el medi ambient, i busca despertar l’interès del lector sobre els complexos processos geològics que comporta l’existència de volcans al nostre planeta.

Link: https://www.catarata.org/libro/los-volcanes_46269/

Els Volcans - Patricia Geis

Sinopsis: Sabies que, de mitjana, cada setmana entren en erupció quatre o cinc volcans en algun indret de la Terra? En un dia qualsevol, un dels més de mil gueisers que hi ha al món pot fer emergir cap al cel aigua bullent. Cada dia, centenars de petits terratremols fan tremolar la Terra i, una vegada al mes, es produeix en algun lloc un gran terratremol. Això es el resultat del món bulliciós que amaga l’interior del nostre planeta!

Link: https://www.combeleditorial.com/ca/llibre/els-volcans_978-84-9101-650-2