Qui som?

Qui són els Volkis?

Els Volkis són un club secret d’amants dels volcans format per Rocky, Lava, Bombi, Xenoli, Scori i Tefri. Guiats per Rocky, el Volki amb més experiència, iniciaran una aventura al voltant de la Terra i més enllà, per investigar els misteris que hi ha darrere dels volcans.

Rocky

Rocky es va formar a l'interior de l'escorça continental gràcies al refredament del magma en una cambra magmàtica. Té més de 300 milions d’anys! Gràcies als seus coneixements geològics, Rocky ens guiarà en aquesta aventura volcànica.

Basalti

Basalti va néixer d’una colada de lava basàltica que es va refredar formant increïbles columnes hexagonals. A Basalti li encanta la fotografia, sempre porta la seva càmera a totes les aventures. Qui sap quan un volcà podria entrar en erupció!

Bombi

Bombi té passió per tot allò que l’envolta des de que va sortir durant una erupció estromboliana. Té molt bona memòria, així que pregunta-li el que vulguis sobre els volcans, segur que se’n recorda!

Xenoli

Xenoli està formada per moltíssims cristalls d’olivina. Va néixer a l’interior de la Terra, a profunditats del mantell terrestre. A Xenoli li encanta ballar i conduir aeronaus, és pilot oficial de Air Volki!

Scori

Scori sempre està als núvols, i no és estrany, ja que va caure des de molts quilòmetres d’alçada durant una erupció estromboliana. Té el cos ple de forats, com els d’una esponja, i s’anomenen vesícules. Scori encara no ha trobat la seva veritable passió, per això li encanta provar coses noves.

Tefri

Tefri és de mida molt petita, fa menys de 2 mil·límetres! Gràcies a això pot arribar a llocs on la resta de Volkis no poden accedir. Per cert, li encanta amagar-se, així que en aquesta aventura no et sorprengui trobar-la en algun lloc misteriós.

Lava

A lava li encanta dibuixar i prendre apunts al quadern de camp, qualsevol informació podria ser rellevant per estudiar els volcans. Li agraden els esports d´aventura. Sempre aprofita les vacances per anar d´excursió a zones volcàniques.

El club dels Volkis t'espera a Twitter!

Segueix-nos per estar atent@ de les actualitzacions i noves activitats

I qui ha creat els Volkis?

Il·lustracions:

Nia Schamuells

Edició i maquetació:

Schamuells Art (Nia Schamuells)

Equip de Volcanologia Applicada, Geo3BCN – CSIC (Adelina Geyer)

Textos:

Equip de Volcanologia Aplicada, Geo3BCN – CSIC (Adelina Geyer, Olaya Dorado)

Departament de Mineralogia, Petrologia i Geologia Aplicada. Universitat de Barcelona (Meritxell Aulinas, Joaquín Hopfenblatt, Helena Albert)

Revisió de textos:

Grupo de Investigación en Enseñanza de las Ciencias y Competencias, Universidad de Málaga – ENCIC (Juliana Valencia, María del Carmen Acebal, Isabel María Cruz-Lorite)

Universidad de Salamanca (Antonio M. Álvarez-Valero)

Instituto Geográfico Nacional (Carmen López)